Nůž s širokou čepelí na zeleninu, maso a ryby.
Délka čepele: 165 mm
Damascénská ocel: 37 vrstev Více
Charakteristika:
ZEN Santoku nůž je určen nejen pro milovníky asijské kuchyně. Slovo „Santoku“ znamená v japonštině tři ctnosti nebo tři umění. Nůž Santoku s velmi širokou čepelí si totiž hravě poradí s krájením na nejtenčí plátky, krájením na kostky i sekáním. Velmi ostrá a hladká čepel krájí mimořádně dobře maso, ovoce i zeleninu tak, aby se maximálně zamezilo úniku šťávy.
Popis:
Čepel je zhotovena z extrémně tvrdé japonské VG 10 oceli o tvrdosti 61 HRC, která zaručuje noži vynikající ostrost a trvanlivost. Jádro je obložené vysoce kvalitní nerezovou ocelí z obou stran. Důlkování od kladiva na horní části čepele dodává nožům působivý vzhled.
Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty, která se příjemně drží, mokrá neklouže a je velmi odolná. Rukojeť je dokonale vyleštěna a pevně připojena pomocí 2 nerezových nýtů.
Použití a péče:
- Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
- Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
- Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Balení:
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.
Naposledy navštívené1


Yaxell ZEN Santoku nůž 165 mm 37 vrstev
3 475,12 Kč s DPH